אם החלטתם לעשות פירסינג יש מספר דברים חשובים שאתם חייבים לדעת על מנת לאפשר לפירסינג להחלים. בשונה מחירור רגיל של תנוך האוזניים, שהינו אזור ללא עצבים ונחשב בטוח, הרי שפירסינג באזורים אחרים בגוף, כמו החלק העליון של האוזן, הפופיק, האף או הגבה, הינו למעשה חירור שגורם לפצע בגוף. אמנם מרבית הסיכויים שהעגיל פירסינג ייקלט בצורה טובה ובטוחה ללא זיהומים, בהנחה שעשיתם אותו במכון בטוח ואצל איש מקצוע מומחה, אך בכל זאת יש מספר דברים וכללים שחובה לעקוב אחריהם.
פירסינג עושים רק אצל פירסר/ית
כמו שלא תעשו טיפול שיניים אצל רופא כללי, כך גם כאשר מדובר בפירסינג. את הפירסינג, ולא משנה באיזה אזור של הגוף אתם בוחרים לחורר, יש לעשות רק אצל פירסר שיודע את העבודה ובעל ניסיון. מדוע? יש חשיבות לחומרים ולכלים בהם מנקבים את החור, יש צורך בדיוק רב ובמיומנות, כמו גם שמירה על סטריליות לכל אורך התהליך.
בחירת מכון מקצועי
ישנם מכונים שונים שיכולים להציע לכם לעשות פירסינג, אבל מומלץ לבדוק למי אתם ניגשים, כיצד נראה המקום, האם הוא סטרילי ושומר על ניקיון ושימוש נכון בכלי החירור. המלצות טובות תמיד תוכלו לבקש מחברים או מאנשים שכבר עשו פירסינג בעבר. זוהי עוד דרך לשמור על הגוף שלכם ולמנוע עד כמה שניתן סיבוך כתוצאה מחירור לא נכון או לא סטרילי שיגרום לזיהום או פצע.
עגילים מותאמים
לא כל עגיל מתאים לפירסינג ועל כן ישנם עגילים ספציפיים וייעודיים בהתאם למיקום בו אתם בוחרים לבצע את החור (הליקס, טראגוס, קונץ' ועוד..). עגילים אלו יהיו בעלי קו פנימי ארוך יותר וסוגר מותאם. התייעצו עם הפירסר איזה עגיל יתאים באופן מושלם בהתאם למיקום של החור, בין אם באוזן או במקום אחר בגוף.
טיפול בפירסינג לאחר החירור
מאחר והפירסינג הוא למעשה פצע במהלכו מחדירים עצם זר מצד אחד של העור אל הצד השני, יש צורך בטיפול נכון ומותאם. את הניקוי יש לבצע לפחות פעמיים ביום, בבוקר ובערב. את הניקיון עושים על ידי שימוש בצמר גפן הטבול בקצת סבון רפואי מחטא ומים. נגבו את החור בצורה עדינה באמצעות צמר הגפן הספוג בסבון. מומלץ שלא להשתמש כלל בחומרי חיטוי כמו אלכוהול או פולידין מאחר ואלו עלולים לגרות את האזור המחורר.
חיטוי של העגילים
גם את העגילים יש לחטא וזאת עושים כאשר העגיל נמצא בתוך החור. איך עושים את זה? תמיסה של מי מלח שניתן להכין בבית באמצעות כוס מים חמים עם שתי כפיות מלח. לאחר הקירור לוקחים צמר גפן או קיסם של אוזניים ומנקים מסביב לאזור של החור ועל העגיל עצמו.
התמודדות עם זיהום בפירסינג
מאחר והחלק הקריטי בתהליך פירסינג הוא למנוע זיהום לאחר ביצוע החירור, בהחלט ישנם מקרים שגם אם ניקיתם היטב הפירסינג הזדהם. כאשר הפירסינג הופך לאדום, מגרד או נפוח – ייתכן והחור הזדהם ועל כן כאשר יש חשש לזיהום תוכלו להשתמש במשחת בפנטן פלוס אותה תוכלו לקנות בכל בית מרקחת. זוהי משחה אנטי דלקתית שאמורה להקל על הזיהום ולטפל בו. במידה ואין הטבה אתם יכולים לחזור אל הפירסר על מנת שייבחן את המקום וייתן לכם הנחיות מתאימות. בכל מקרה של חשש או כאבים חזקים, יש לגשת אל הרופא.
כאשר אתם מחליטים לעשות פירסינג חשוב לדעת כי ישנם חוקים וכללים חשובים אחריהם יש לעקוב על מנת למנוע מצב של זיהום. טיפול נכון בחור ושמירה על היגיינה יאפשרו לעגיל להיקלט בצורה טובה בגוף.